De apotheek  >  Wat kost farmaceutische zorg

Wat kost farmaceutische zorg

U kunt een overzicht van de farmaceutische zorg hier bekijken. De prijzen die genoemd zijn gemiddelde prijzen voor de diverse geleverde diensten. Per zorgverzekeraar kunnen de vergoedingen verschillen. Niet alle zorgverzekeraars vergoeden alle genoemde prestaties. Het gaat om UR (Uitsluitend Recept)-geneesmiddelen.

De tarieven in de gezondheidszorg zijn vrij om te onderhandelen. Het is de NZa (de Nederlandse Zorgautoriteit) die bepaalt welke prestaties in rekening mogen worden gebracht en geeft daarbij een minimumvergoeding. Het is daarna aan de zorgverlener om met de zorgverzekeraar te onderhandelen over de feitelijke vergoeding. Omdat apotheek Zevenkamp is aangesloten bij PACT-apotheken hoeft de apotheek niet alleen te onderhandelen. 

Er wordt in de vergoeding onderscheid gemaakt tussen een eerste uitgifte van een geneesmiddel en een vervolguitgifte (= standaarduitgifte). Bij een eerste uitgifte van een geneesmiddel komt een extra vergoeding bovenop de standaarduitgifte-vergoeding, vanwege de uitleg over het eerste gebruik van het geneesmiddel. Bij zo'n eerste voorschrift voert de apotheek medicatiebewaking uit. er wordt beoordeeld of het geneesmiddel in een correcte dosering is voorgeschreven, of er mogelijk (ongewenste) interacties zijn met andere geneesmiddelen die worden gebruikt. Of dar er (wellicht) sprake is van een contra-indicatie (een reden waarom het geneesmiddel beter niet gebruikt kan worden, of dat zorgmaatregelen moeten worden genomen), dubbelmedicatie of overgevoeligheid. er is sprake van een eerste uitgifte als het betreffende geneesmiddel 12 maanden daarvoor niet is gebruikt.   

Als er sprake is van weekuitgifte-geneesmiddelen, waarmee de gebruikte geneesmiddelen in een zg Baxter-dagzakje wordt afgeleverd, dan geldt daarvoor een andere vergoeding.

 

Als het gaat om een samengesteld geneesmiddel dat bereid moet worden dan wordt daarvoor een extra toeslag berekend, zo ook bij een aflevering in avond of weekend-dienst of als er sprake is geweest van een thuisbezoek (anders dan alleen het bezorgen van geneesmiddelen) 

Sommige verzekeraars vergoeden ook de volgende zorgverlening:

* instructie hulpmiddel bij UR-geneesmiddel, bijvoorbeeld uitleg van gebruik inhalatie van longmedicatie

* medicatiebeoordeling

* begeleiding bij opname en/of ontslag uit het ziekenhuis

 

 

Actuele wachttijd

De actuele wachttijd in Apotheek Zevenkamp is:
0 minuten

Apotheek Zevenkamp

Imkerstraat 35
3068GX Rotterdam
T: 010-4553472
F: 010-4207280
E: info@apotheekzevenkamp.nl Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 8.30-17.30

Apotheek Charley Toorop

Gezondheidscentrum Charley Toorop
Charley Tooropsingel 48
3059 WG Rotterdam
T: 010-4219378
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 08:30-12:30 en 13:30-17:00